Grote brand Lutjebroek 1763

 
Grote brand Lutjebroek vaw
Al drie weken na de presentatie van het boekje "Grote brand Lutjebroek 1763" was deze uitgave van de Historische Vereniging Oud Stede Broec uitverkocht.
De 2e druk is al weer beschikbaar, want in de decembermaand is dit een leuk cadeau. Tijdens de najaarsbijeenkomst van OSB op vrijdagavond 24 oktober jl. vond de presentatie plaats in "de Paus" te Lutjebroek door de auteur: Peter Ruitenberg. Dat de verkoop zo snel verloopt, geeft wel aan, dat het een begerenswaardig document is.

Lees meer

Meubilair voor Zesstedenweg 227

IMG 0015Meubilair voor Zesstedenweg 227

Terwijl ons onderkomen aan de Zesstedenweg langzaamaan enige vorm begint te krijgen, kreeg onze vereniging het aanbod om de oorspronkelijke meubels in bruikleen te nemen. De vereniging heeft dat aanbod dankbaar aanvaard, hoewel nog veel van het pand moet worden opgeknapt. De gift geeft het bestuur de gelegenheid om haar vergaderingen al in het monumentale pand te houden.
Op de foto's ziet u de verhuizers (de vroegere eigenaar, Ton Dudink en Dirk Rood) van de meubels: stoelen, tafel, dressoir, buffetkast en lamp.

Ton Dudink, de gulle schenker, aan het woord:

 

Lees meer

Persbericht

persbericht
Publieksdag archeologische opgravingen

Wil jij ook getuige zijn van een opgraving en weten hoe een archeoloog te werk gaat? Kom dan op 29 november a.s. naar de Voetakkers te Lutjebroek en stel al je vragen. Provincie Noord-Holland organiseert hier een publieksdag archeologische opgravingen.

Praktische informatie
Locatie: Voetakkers, te Lutjebroek (nabij bocht De Hout, zie bijgevoegde afbeelding)
Tijd: 10.00 – 16.00 uur. Let op: laatste rondleiding start 15.30 uur!

Lees meer

Gevels van Rijksmonumenten voorzien van nieuwe schildjes

monumentenbord-620De Historische Vereniging "Oud Stede Broec" heeft vrijdag 9 januari jl. 6 van de 11 gevels van Rijksmonumenten binnen de gemeente voorzien van schildjes (herkenningsbordjes) op de gevel.
Minister Jet Bussemaker introduceerde de nieuw ontworpen schildjes in september j.l. Alle Rijksmonumenten in Nederland worden op die manier herkend als Nationaal Cultureel Erfgoed.
Internationaal golden al de bekende blauw-witte schildjes.

Lees meer

Filmopnames: Stede Broec in de Gouden Eeuw

filmopnames gouden eeuw
Vertellers Jan ruiter en Rien Broersen zitten voor een zogenaamde Greenscreen tijdens de opnames. Op deze wijze kunnen er afbeeldingen achter hen geprojecteerd worden.


De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een educatief programma voor het basisonderwijs.

Lees meer

Geschiedenis van Stede Broec

Geschiedenis van Stede Broec

Samengesteld uit de dorpen Bovenkarspel, Grootebroek en Lutjebroek wordt de naam Broek al in de 7e eeuw genoemd in oude boeken...

G08 onderkomen obs

Adres

Pand vereniging:

Zesstedenweg 227
1613 JE te Grootbroek

Postadres

Gerard Poelwijk
Zuiderdijk 3
1611 MC Bovenkarspel
0228-518279


Social